Johanna

Shopping day

Publicerad 2012-09-16 03:37:03 i I USA

Idag har vi varit och shoppat! Vi åkte till Grand Forks, som ligger ca. en timme här ifrån. Jag hade en del saker som jag verkligen behövde köpa, och några saker som inte var lika nödvändiga men bra att ha. Jag älskar shoppingen I USA, den är super!!!
Jag har föresten fixat en mobil som jag kan använda nu, så skicka inga meddelanden till min gamla, utan be om mitt nya nummer så kan ni sms:a eller ringa. 
I morgon blir det kyrkan och sedan plugg. Ska även försöka skypa med några där hemma.
Näst nästa vecka är det Homecoming. Det kommer att vara teman varje dag. Första dagen ska men fejka en skada, andra och tredje kommer jag inte ihåg, men på antingen torsdagen eller fredagen skulle man ha skolans färger, blå och vit. Sedan tror jag att det var Homcoming dance på fredag kväll. Det blir nog kul. Man behöver inte klä upp sig till dansen, så jag behövde inte tänka på att köpa något fint till det. 
Här är en dålig bild på sakerna jag köpte idag.
 

Friday's always the best day!

Publicerad 2012-09-15 06:28:11 i I USA

Jag har det bra här borta i Amerika! Idag var skoldagen ganska chill, och jag fick bara två läxor under helgen och jag gjorde klart den ena under skoltid. Jag har haft fullt upp hela dagarna, med antingen läxor eller så har jag passat på att umgås med min värdfamilj. Jag har verkligen massor med läxor i skolan. Matten och Engelskan visade sig vara lite för svår och det blev helt enkelt för mycket, så jag bytte. Nu går jag i Algebra 2, istället för  Trigonometry, och English 10 istället för College Prep 12. Jag valde en bra dag att byta ämnen igår för de håller på att titta på The Hunger Games och åt pizza under Engleska lektionen, för att fria att alla klarade ett test förra terminen. 
Idag efter skolan så åket jag med några vänner från skolan till Thief River Falls, för att bowla, gå på bio och sedan äta något på Mac Danalds om vi var hungriga. Jag hade en jätte bra kväll. Jag gav änen några personer från skolan Djungelvrål, och det var så kul att se hur de reagerade. En del tyckte factiskt om det.
Jag har också blivit lite sådär förälskad i katterna här. De är helt bedårande! 
Hemlängtan kan komma lite ibland, men inte så ofta, och jag trivs verkligen med min värdfamilj! Det känns factiskt som att jag har kännt dom jätte länge. 
Jag funderar också på att prova på att spela vollyball.
Men nu är jag trött efter en lång dag, och sak sova! 
 
 
 

Första skoldagen

Publicerad 2012-09-05 05:07:27 i I USA

Idag hade jag min första skoldag. Alla var jätte trevliga och hjälpsamma, och lite intreserade i början av deras nya utbytesstudent från Sverige, men de frågade inte så mycket alls och de brydde sig inte så mycket om man inte började prata själv. Men de var snälla och jag tror att när jag har börjat lära känna dom mer och kommit igong mer med min engelska så kommer det att gå bättre. 
Så här ser mitt schema ut:
Period 1. Choir/band
2. Social 10 American History 10 (med elever som är 15 år)
3. Social 9 Civics (med elever som är 14 år)
4. College Prep 12 (Engelska med elever som är 17 år) (hoppas det inte är för svårt)
Lunch
5. Art 2 (med min klass)
6. Trigonometry/statistics (med min klass där eleverna är 16 år) (hoppas den inte är för svår heller)
7. Wolrd Geography (med min klass)
Har ingen läxa än, men det komer säkert i morgon.
Maten var ganska god men de har inga knivar att skära upp den med, vilket är lite konstigt. Vattnet här smakar förseten jätte konstigt! Det smakar typ klor och mettal. Fast jag vänjer mig nog snart. 
 
Har inte så mycket mer att berätta. Min vpappa håller på och frösöker fixa en mobil till mig, med abbonemang och allt det där, och jag kommer antagligen att få köpa en iPhone (som är billigare än i Sverige) och ha samma abonemang som familjen, och betala en viss summa varge månad. Då är det gratis att ringa och smsa innom landet. 
Men nu ska jag sova!
Ses! :)

Det alla har väntat på...

Publicerad 2012-09-04 01:46:51 i I USA

Och nu, de alla har väntat på...
Jag har ju kommit fram till min värdfamilj och allt. Det var ganska jobbigt första dagen med hemlängtan, och jag var så trött. Men sen den dagen så har jag inte känt ett dyft av den där hemlängtan. och kommer förhoppningsvis inte känna den på ett tag, eller alls. Jag mår toppen och min familj är jättegullig! Vi försöker prata på om allt möjligt och lära känna varandra mer. Det blir bara bättre för varge dag. Idag åkte jag fyrhjuling i skogen med min värdpappa, och han visade mig deras "jaktskjul" eller vad det nu kallas, där de sitter och skjuter djuren ifrån en liten "låda" upphöjd från marken. Vägen var jätte guppig men det var kul.
Igår åkte jag, Jenna och Laura på en Drive in Movie och såg Ice Age 4. Det var super coolt, eftersom att jag aldrig har varit på en sådan förut. Vi har tagit det ganska lugnt och inte gjort så jätte mycket. Men i morgon börjar skolan och då blir det andra bullar! Hoppas bara inte att det blir så mycket läxor och sådant. Men jag är ganska spänd och exalterad inför skolan.

 

(Till vänster) Jag och Martin kl 3 på morgonen på bussen på väg till flygplatsen för att åka vidare til våra familjer. (Till vänster) Infarten till gåredn som jag borpå. Det är egentligen bara garaget och "shoppen" som man ser. (Till höger) Och så har vi min skola som jag ska gå på. 


 

 

Dag 2 New York

Publicerad 2012-09-04 00:08:46 i I USA

Ledsen om jag är lite seg på att lägga upp bilder och skriva vad som händer, men jag har inte riktigt haft tid och ork att göra det. Men nu ska jag skriva lite och lägga upp lite bilder från dag 2 i New York.
 
Vi fick se det nya worldtradecenter tornen som håller på att byggas. Det här var Worldtrade Center nr.1, som kommer att vare den högsta byggnaden.  
Sedan såg vi också Worldtrade Center nr.4.
 
De hade en bild på hur det kommer att se ut när alla tornen är färdigbugg
da.

Härfick vi ta bild med tjuren, och jag står och klappar den så fint!
 
 
Här är Manhattan på kvällen i solnedgången.

Det jag shoppade under dagen.
 
Vi åkte till Soho, där vi shoppade. Vi kunde ha gått till China Town, men vi hittade allt vi vi behövde på en gata i Soho, så vi gick aldrig dit. Vi hade det superbra ändå, och vi köpte en massa saker!

New York New York

Publicerad 2012-09-01 19:20:00 i I USA

Här är lite bilder från New York som jag har kunna lägga upp eftersom att jag hittade min kamera sladd till slut, och gissa vart den låg... I min kamera väska! Så typsiskt mig att inte titta på ett så uppenbart ställe!
Första dagen så gick vi egenom en liten del av Central park. Med bussen åkete vi längst Brodway gatan, och fick oss en bra guidning genom gatorna. Vi åkte även till den äldsta delen av Manthattan och såg de fina husen som klassades som "fattigmans hus", eftersom att det blev modernare att bo i de enorma lyxvåningarna i skyskraporna. När vi shoppade gcik vi en bit in i Times Squere. Det fanns massor med människor, butiker och allt sådant överallt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela