Johanna

Snöstorm och strömavbrott

Publicerad 2012-10-05 18:58:51 i I USA

Lite crazy uppdateringar!

Så ni vet ju vad som hände i tisdags. På torsdag morgon så vaknade vi upp med snö! Det var nästan en snöstorm där ute och skolan var två timmar försenad. Det är konstigt hur det var jätte fint väder förra veckan och att det snöar för full den här veckan. Det var nog det bästa vädret vi kunde få med tanke på branden i tisdags.

Vi tog de lugnt på morgonen, och en timme innan vi skulle åka, fick vi veta att skolan var inställd. Vist kan det vara skönt att slippa skolan ibland, men jag ville gå till skolan för att träffa alla där och se att alla var okej. Dessutom så var det en så tråkigt och bedrövad dag i onsdags, så vi kände inte riktigt för att stanna hemma. 

Vi försökte i alla fall göra något bra av dagen, och jag upptäckte att det var kanelbullens dag i Sverige så varför inte baka kanelbullar? Men precis när vi var klara med allt och skulle stoppa in dom i ugnen så gick strömmen! Perfekt, vad gör vi då? De hade en grill som de tog fram för att kunna laga lite mat, och vi försökte fixa bullarna där. Det gick men det vart inte alls som Svenska kanelbullar ska vara.

Nu när vi inte hade någon ström så fanns det heller inget att göra. Ingen TV, dator, WiFi, mikro, ugn, ljus, vatten, värme och vad mer? Vi spelade lite kort först men tröttnade ganska snabbt. Sam försökte fixa en generator som skulle kunna får några saker att funka i huset, och jag och Laura hjälpte honom. Tillslut så fick vi igång den och vi kunde ha några lampor tända, och värme och vatten. Men det fanns fortfarande inte så mycket att göra. Vi lyckades med att fördriva tiden i alla fall och hoppades på att få gå till skolan nästa dag, vilket är idag.

Idag var det inte mindre snö ute och det stog att skolan var två timmar försenad igen. Generatorn hade lagt av i morse men Laura lyckades på igång den igen. Vi har i alla fall lite internet nu, så vi kan använda datorerna. Men ju mer vi kan spara på elektricitet desto bättre. Det visade sig att vi inte har skola idag i alla fall och jag ska försöka att inte dö av tråkhet...

Vi har det i alla fall bättre än vissa andra för de har ingen generator att värma sig med. 

Just nu sitter vi hos en "granne" som bor nästan nio kilometer från vårt hus och det tog ungefär 25 minuter att komma hit p.g.a snön. De är jätte snälla och låter oss använda deras internet och TV och allt. Dessutom så bjuder de oss på varmchoklad och mat. Vi bor inte nära någon butik eller restaurang. Det finns en restaurang i Karlstad men det tar nog en halvtimme att komma dit från där vi bor och vi kan laga lite mat hemma så det känns onödigt att åka dit. 

Karlstad har elektricitet, det är bara alla utanför som inte har det. Sam är i Karlstad och jobbar, och han kommer nog att köpa hem lite mat som inte behöver lagas också. 

Jenna är seriöst helt sänkt för att hon är så trött och uttråkad, och Laura har massor att plugga på sin dator, vilket är anledningen till att vi är hos ”grannarna” just nu, eftersom att hon behöver internet och vårt internet inte riktigt orkar med. 

Homecoming week

Publicerad 2012-10-03 22:00:00 i I USA

Förra veckan var det homecoming week och det var en bra och rolig vecka. 
Det var dress up days varge dag och på fredagen var det homecoming foolball game och dance. Varje dag var det också en tävling om vem som hade bäst utklädnad. Jag hade inte så mycket saker så att jag kunde klä ut mig, men jag klädde ut mig på "Punk Rock" day och på "Spirit day". 
På tisdagen valdes the Homecoming Princess, Prince, Queen och King, och efter det gjorde varje klass en "lipsynk". Min klass gjorde "The Lions Sleeps Toinght". Det hela var en tävling och min klass van. Super kul! Det ligger till och med en video på youtube på min klass och lärarnas "lipsynk".
På fredagen var det först matchen kl 7 efter skolan. Det verkande inte riktigt som att de som tittade var så intresserade, och vi gick in i skolan innan matchen slutade. Vi van inte dock. Mitt i matchen åkte alla utvalda "Homecoming deltagarna", the Homecoming Princess/Prince, Queen/King, i flakbilar för att vinka till alla. Jag fick inga bra bilder på det, för det var för mörkt. 
Efter matchen så var det dans från kl 9-12. Det var jätte kul, många dansade och det var bra musik. De utvalda deltagarna till Homecoming fick dansa två danser tillsammans, och de flesta såg jättegulliga ut. De klär inte riktigt upp sig inför Homecoming här. Det är bara Homecoming kandinaterna som måste göra. Så jag hade inte något superfint på mig men ingen vardagligt tråkigt heller.
 
De blå-vita är min skolas lag.

DET BRINNER!

Publicerad 2012-10-03 18:51:00 i I USA

Idag är jag lite överrumplad. Det var en väldigt stressig, läskig och sjuk dag igår!

Eftersom att det har varit extremt här trott i år och det blåser väldigt mycket så kan en lite gnista bilda en enorm brand. Det var vad som hände i går. 

Vi satt i klassrummet under Art-clas och kände hur det luktade rök, men vi hörde inga signaler eller varningar så vi tänkte inte så mycket på det. Men nästa lektion såg vi en massa rök utanför fönstren. Efter son stund så sa de i högtalarna att de skulle evakuera skolan. Läskigt! När vi fick gå ut ur skolan till skolbussar som skulle ta oss till en säkrare plats så kunde man knappt andas där utan p.g.a all rök. Branden var en bit bort men den kunde sprida sig snabbt. De proppade bussarna men alla elever. det var även vissa som grät för att de var rädda. Annars var de flesta ganska lugna. 

De som hade sina hus närmare branden hade blivit tillsagda att åka dit men sina familjer och antagligen åka till ett säkrare ställe efteråt. 

Diane kom och hämtade mig från bussen, eftersom att deras skola också hade blivit evakuerad. Och jag slapp åka runt i den fullproppade bussen med oroliga elever. 

Vi åkte hem eftersom att vi bor en bil bort från Karlstad och branden skulle inte nå ända bort hit. 

Jag sms:ade med en tjej i min klass för att hålla koll på dem och hon berättade att det bytte ställe fyra gånger för att hålla sig borta från elden. 

Laura hade fem minuter innan deras skola blev evakuerad åkt iväg men en skolbuss för att spela en fotbollsmatch, men de fick åka tillbaka för att hämta sina bilar och komma hem till sina familjer. 

Vi hade ingen aning om vad som skulle hända och jag hoppades verkligen att brandmännen skulle kunna släcka elden så fort som möjligt. Sam (min värdpappa) Är brandman och så fort han fick höra vad som hände så åkte han ut dit.

Vi var hemma resten av dagen, och jag visste att mina klasskompisar var i trygghet, men jag var verkligen helt freaked out. Min skola skulle kunna brinna ner, en massa människor skulle kunna dö, och människors hus skulle brinna ner! De hade evakuerat de mest riskabla områdena. Men branden spred sig så snabbt så man visste aldrig vad som kunde hända. 

Jag gick och la mig orolig kl halv elva. I morse hörde jag att Sam kom hem vid tre tiden, och att han åkte tillbaka i morse igen . De hade släckt älden sent igår kväll. 

Det var några hus som hade brunnit ner, och en del garage, men ingen som hade dött eller skadats. Och båda skolorna var hela. 

Vi åkte till stan nyligen för att se vad som hade hänt. Det var bränt på många ställen, men det var ändå många hus som mirakulöst klarade sig. Det är också rök överallt just nu och folk försöker hitta saker som klarade sig in de hus och garage som brann. 

Jag är fortfarande skakis och kan inte riktigt fatta vad som har hänt, men jag är glad att det inte var så många hus som blev skadade och att ingen blev skadad av branden. 

Vi har ingen skola idag heller. Skolan blev inte skadad eller så men jag tror nog att det är bäst att inte ha skola idag efter allt som hänt. Så jag ska bara ta det lugnt och slappna av idag. 

 

Här är solen bakom det enorma målnet av rök, när vi var på väg ut ur staden. 
Hur det såg ut en bit ifrån...
Här är bilder från idag, när vi åkte tillbaka för att se vad som hade hänt. Allt det svarta är var de brann, och det här är bara en åker med gräs.
Ett utav husen som brann, men inte brann ner helt.
Elden var jätte nära många hus men det kladare sig ändå..
Här är Heritage's (mina vsystrars skola, där min vmamma jobbar) "lekplanst", och det svarta i gräset bakom är var elden nådde. Det brann alltså jättenära deras skola.
Ett gammalt garage som brann ner, och nu kan man bara se de saker som var där inne...
 

Det är rätt så vanligt med bränder här, men de har inte haft en sådan här stor och farlig på många år. Tänk er att aldrig ha varit med om något liknande och att det plötsligt händer. Jag kommer nog inte komma över det här på ett tag.

Jag har egentligen massa annat att berätta, men eftersom att det här hände så berättar jag om det först.

Kommer att lägga upp ett nytt inlägg snart om förra veckan!

PS. Ledsen för de usla bilderna, men min mobilkamera är inte så bra. Den är jätte repad.

Och ledsen för den dåliga stavningen också, jag är inte så van med att skriva på svenska längre och jag orkar inte läsa igenom allt det här för att rätta.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela