Johanna

Jaktsäsong!

Publicerad 2012-11-07 04:58:00 i I USA

Någonting som dom gör mycket här är att jaga. Just nu är det jaktsäsong för att jaga rådjur. Och det är klart att jag ska uppleva allt som går att göra här när jag har chansen! Så jag följde med och jagade i lördags och söndags. Inte för att jag skulle skuta något själv, men för att uppleva det hela. 
Det är snö och runt 0 grader ute, så det var varma kläder som gällde, speciellt eftersom att vi skulle sitta stilla i ett jakttron i flera timmar. 
Vi tog med oss allt vi kunde tänka oss för att vara underhållna under tiden och som inte gjorde för mycket ljud.
Vi gick upp kl 6 på morgonen för att vara ute precis innan soluppgången, då rådjuren oftast förflyttar sig. Första tre timmarna så satt jag och Laura i ett utav de många jakttornen som de har. Vi såg inget för ens vi skulle gå tillbaka hem igen, och då hade inte Laura geväret laddat och det var dessutom en hona med två ungar. 
Vi gick tillbaka hem och tog en fika, för att sedan gå ut igen. Den här gången satt jag med Sam, medan Laura, Jenna, Philip (värdbror) och Travis (granne) gick skrikandes igenom en skog precis intill jakttornet för att skrämma ut rådjuren mot oss. Men det var bara en som kom ut och på fel sida. 
Efter det så åkte vi tillbaka hem och åt lunch. Senare kl 3 gick vi ut igen, och vi satt och väntade tills solen gick mer kl 6.30 pm. 
Det var ganska tråkigt och kallt, men det är ändå kul att prova något nytt och uppleva hur det faktiskt är att jaga. 

Här är lite bilder från jakten. 

Jag fick också lite bilder skickade av Martin från New York. Och har en fin bild på mig och Jenna. :)

 
 
 

Minneapolis och Halloween!

Publicerad 2012-11-02 03:10:00 i I USA

Förra torsdagen följde jag med mina systrars skolas volleyboll och soccer team på en turnering i Minneapolis. Jag, Laura, Diane och Margo (en vän till Diane) åkte i bil samtidigt som Jenna och spelarna åkte i en buss. 
Det tog ungefär sju timmar att komma fram, men det kändes som att det gick ganska snabbt. När vi kom fram såg vi en soccer-match. 
Jag, Laura, Diane och Margo bodde på ett hotell, medan spelarna sov i en skola där de också spelade. På fredagen tog vi med Jenna och åkte till Ikea. Där gick vi mest runt och kollade, och jag köpte lite godis. 
Efter det åkte vi till Mall of America (största köpcentrumet i USA). Vi hade inte så mycket tid, för Jenna skulle vara tillbaka i skolan för att spela en volleyboll-match. Vi stannade och tittade på matchen, och sedan tittade vi på en soccer-match. Efter det så skulle spelarna åka till Mall of America, så vi följde med dit igen, för att få en chans att choppa något. 
Jag Jenna och Margo sprang runt i butikerna, och vi hittade en del saker som vi gillade. På lördagen såg vi en volleyboll-match och sedan en soccer-macth, och efter det var det dags att åka tillbaka hem.
Jag hade det kul, fast jag missade två skoldagar men det var värt det.
 
Igår var det Halloween. Jag gick trick or treat med några vänner från skolan och efter det så kollade vi på Paranormal Activity 2. Vi hade jätte kul, och fick extremt mycket godis som jag inte vet hur jag ska orka äta upp.
Det ändå dåliga var jag vad så klart dum nog att glömma ta en blid på min egen kostym, även om den inte var så speciell. Och att jag inte kunde somna sen, jag sov knappt två timmar. Så idag har jag varit väldigt trött. Jag drack en stor kopp kaffe i morse, och överlevde dagen mirakulöst. 
 
Det är lite saker som är jobbiga just nu, och som får mig att längta hem eller bara bli ledsen. Men jag kämpar mig igenom det och har stöd från vissa personer både här och hemma.
 
Btw, kommentera gärna om ni har några frågor eller något att säga, och så att jag kan se vilka det är som läser min blogg.
Kram! :)
 


 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela