Johanna

MANHATTAN

Publicerad 2012-08-30 05:22:00 i I USA

Kl 6.30 gick jag upp efter en natt med väldigt dålig sömn. Idag skulle vi åka till Manhattan på en guidad tur med buss, och sedan kl ett fick vi själva ströva runt på gatorna i grupper och shoppa. Jag köpte en New York keps, en skön t-tröja, ett halsband och en ny liten kabinväska. Vi gick till det bästa cupcakes stället och jag köpte en chokladcupcake med vaniljtopping som var utsökt! Vi gick i lite olika butiker, som t.ex Forever 21. Jag hade en jätte kul dag, och nu är jag alldeles slut! Upptäckte oxå att jag antagligen glömde sladden till kameran, så att jag inte kan föra över några bilder. Så tills jag kanske kan köpa en ny eller få den skickad så blir det bara iPhone bilder. I morgon blir det Chinatown! Converse, Victoria’s Secrets och mer Forever 21 kommer det antagligen att bli! Men nu ska jag såva (om det går).

Arriving to NYC

Publicerad 2012-08-29 02:37:00 i I USA

Framme i New York! Gick upp kl 5.45 i morse för att åka till flygplatsen och möta de andra utbytesstudenterna kl 7.30. Det kändes inte alls som att jag skulle åka när jag tog mina väskor ut ur huset och in i bilen. Och ska jag vara ärlig så känns det fortfarande inte helt verkligt. Efter att ha checkat in väskorna så var det dags att gå förbi bagage kollen, och dags att säga hejdå till mamma, pappa, Lucas och Evangeline! Det kändes så konstigt, det var som att de skulle åka med mig på semester och det känns så fortfarande, fast att de inte är här. Jag grät ingenting i alla fall! Men var ganska nervös innan jag skulle på planet. Det första som händer när jag är på planet är att min nyköpta väska som jag använde som handbagage gick sönder. Inte så att allt ramlade ut, men det blev ett hål som vem som helst kan stoppa ner handen i och ta de första de får tag på. Jag hade i för sig redan tänkt köpa en väska här, men till skolan, så det blir inte några ändringar i planerna. När vi landade så var vi tvungna att gå igenom någon tull-grej och sedan hämta resväskan. Sen satte vi oss i en liten buss som skulle ta oss till hotellet. Där delar jag rum med en norska. Vi har ätit middag på restaurangen, duschat och nu så kommer nog alla gå och lägga sig. Börjar känna mig lite trött nu. Sov inte direkt något på planet. I morgon ska vi mötas i lobbyn kl 7.30, för att åka en buss till Manhattan.
Kram!

Mot New York och vidareee....

Publicerad 2012-08-27 22:53:33 i Innan USA

Så, NU har jag packat klart! Äntligen!!!
Har spenderat dagen med att leta efter en väska till handbagage och umgåtts med min fina familj och världen s bästa vän!
Jag är jätte taggad men helt sjukt nervös. Ska jag vara ärlig så är jag förvånad över att jag inte har brutit ihop ännu!
Kl 7.30 i morgon ska jag vara på flygplatsen, och när det är dags att säga hejdå till mamma, pappa, Lucas och Linn så kommer det nog massa tårar.
För de som inte redan vet så kommer jag att åka med en massa andra utbytesstudenter till New York och där stannar vi i tre dagar. Vi kommer att gå guidade turer och shoppa. Sen drar jag vidare till Minnesota och min värdfamilj!
Mitt bagage är packat till max och jag kommer nog att dö lite under tyngden av handbagaget efter shoppingen i New York, men jag klarar det nog!
Jag är trött, men tvivlar på att jag kommer kunna somna så snabbt. Oavsett så borde jag gå och lägga mig!
Kommer nog att blogga mer sen i New York!
God natt!

Traveling far away!

Publicerad 2012-08-22 20:53:00 i Innan USA

 
 
Har börjat packa nu och det går långsamt. Men det är så svårt att veta vad som är viktigast att ta med! 
Men nu har jag i alla fall fått mitt visum och mina flygblijetter! Och det känns faktiskt som att det verkligen händer nu! 
Jag kan ju inte säga att vädret är tå topp, det värkar mer som att hösten kommer tidigt i år. Skönt att jag slipper det Svenska vädret i alla fall! :D

Goodbye, but not forever

Publicerad 2012-08-19 14:40:00 i Innan USA

Hejsvejs! I torsdags hade jag en hejdåträff med Ida, Denise och Mina! Vi hade det jätte kul och mysigt, med fajitas till middag, och sedan chips, godis och goda drinkar. ÅH FY VAD JAG KOMMER SAKNA DOM!
Vi satte oss ute på bryggan i filtar och tog med os godiset. Vi pratade en massa om allt möjligt och bara mös!
Nästa dag var det dax att säga hejdå till varandra. Speciellt till Ida, eftersom att vi nu vet säkert inte kommer hinna träffa henne innan hon åker, och sen ses vi inte på tio månader!
Denise ser lite bedrövad ut.
Men jag har fortfarande nio dagar kvart innan det är min tur att ge mig av! Tills dess hoppas jag på att få se mer av de här två!
 
Och efter att ha spenderat en helt unerbar tid med de allra bästa, känns det så tom här dom går. Det känns plöttsligt lite fel att lämna det här när det är så bra. Men nu ska jag tagga, fixa packlista, packa och köpa de sista presenterna till värdfamiljen!
Tjo!

Värdfamilj!!!

Publicerad 2012-08-08 17:38:07 i Innan USA

Jag har fått min världfamilj!!!
 
Jag fick den under tiden jag var i Karibien, så jag är lite sen med att skriva den, men bättre sent än aldrig!
 
Jag ska åka till Minnesota, och bo utanför en liten stad som heter Karlstad. Det var tydligen så att många från Skandinavien kom dit för många år sedan, och många har svenskt eller norskt blod, men verkar inte veta så mycket om sverige.
Familjen består av en mamma, pappa, fyra syskon, fyra katter och en hamster! De verkar jätte trevliga och snälla! De gillar att jaga, fiska, åka båt och kampa. Min värdpappa är hel svensk, och min värdmamma är både svensk och norsk. Men de vet inte så mycket om Sverige och kan inte prata svenska.
Det är bara två av syskonen som bor hemma och det är två tjejer på 13 och 16 år :) 
Mamman jobbar som lärare på en kristen skola som de två tjejerna går i, och pappan är brandman. 
Jag ska gå i en skola som heter Tri-County School. Men jag kommer inte att gå tillsammans med mina värdssyskon. 
Nu måste jag tänka på vad som ska packsa! Det har nästan samma väder som Sverige, så det borde inte bli så svårt :)
 
Jag är så sjukt taggad!!! Det känns som att det kommer att bli jätte bra, och familjen verkar verkligen jätte bra!!!
 
Det är lite så här jag känner just nu: 

ST. Martin, Karibien

Publicerad 2012-08-08 15:28:00 i Allmänt

Hallå där!!!
Jag kom nyligen hem från en underbar semester i ST. Martin, Karibien med min familj. Jag har seglat i en väcka på en katamaran, och baraaaaa chillat! Sedan spenderade jag en väcka på ett fett lyxigt hotell. Jag har shoppat lite, men mest solat och badat. Jag firade även min föddelsedag där, och jag hade en jätte bra dag! 

Här kommer lite bilder från när vi seglade. Vi bode tillsammans med sex andra personer på båten, varav två utav dom var värdar på båten som tog hand om oss, lagade maten, bestämde vad vi skulle göra, styrde båten och allt sånt. 

Vi åkte till en annan ön ockxå, som heter St. Barth, den ön hade tydligen varit svensk en gång i tiden.

 Kaktusss! 

Jag har massor med bilder, men tänkte lägga upp lite fler senare :) Kramar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela