Johanna

Snöstorm och strömavbrott

Publicerad 2012-10-05 18:58:51 i I USA

Lite crazy uppdateringar!

Så ni vet ju vad som hände i tisdags. På torsdag morgon så vaknade vi upp med snö! Det var nästan en snöstorm där ute och skolan var två timmar försenad. Det är konstigt hur det var jätte fint väder förra veckan och att det snöar för full den här veckan. Det var nog det bästa vädret vi kunde få med tanke på branden i tisdags.

Vi tog de lugnt på morgonen, och en timme innan vi skulle åka, fick vi veta att skolan var inställd. Vist kan det vara skönt att slippa skolan ibland, men jag ville gå till skolan för att träffa alla där och se att alla var okej. Dessutom så var det en så tråkigt och bedrövad dag i onsdags, så vi kände inte riktigt för att stanna hemma. 

Vi försökte i alla fall göra något bra av dagen, och jag upptäckte att det var kanelbullens dag i Sverige så varför inte baka kanelbullar? Men precis när vi var klara med allt och skulle stoppa in dom i ugnen så gick strömmen! Perfekt, vad gör vi då? De hade en grill som de tog fram för att kunna laga lite mat, och vi försökte fixa bullarna där. Det gick men det vart inte alls som Svenska kanelbullar ska vara.

Nu när vi inte hade någon ström så fanns det heller inget att göra. Ingen TV, dator, WiFi, mikro, ugn, ljus, vatten, värme och vad mer? Vi spelade lite kort först men tröttnade ganska snabbt. Sam försökte fixa en generator som skulle kunna får några saker att funka i huset, och jag och Laura hjälpte honom. Tillslut så fick vi igång den och vi kunde ha några lampor tända, och värme och vatten. Men det fanns fortfarande inte så mycket att göra. Vi lyckades med att fördriva tiden i alla fall och hoppades på att få gå till skolan nästa dag, vilket är idag.

Idag var det inte mindre snö ute och det stog att skolan var två timmar försenad igen. Generatorn hade lagt av i morse men Laura lyckades på igång den igen. Vi har i alla fall lite internet nu, så vi kan använda datorerna. Men ju mer vi kan spara på elektricitet desto bättre. Det visade sig att vi inte har skola idag i alla fall och jag ska försöka att inte dö av tråkhet...

Vi har det i alla fall bättre än vissa andra för de har ingen generator att värma sig med. 

Just nu sitter vi hos en "granne" som bor nästan nio kilometer från vårt hus och det tog ungefär 25 minuter att komma hit p.g.a snön. De är jätte snälla och låter oss använda deras internet och TV och allt. Dessutom så bjuder de oss på varmchoklad och mat. Vi bor inte nära någon butik eller restaurang. Det finns en restaurang i Karlstad men det tar nog en halvtimme att komma dit från där vi bor och vi kan laga lite mat hemma så det känns onödigt att åka dit. 

Karlstad har elektricitet, det är bara alla utanför som inte har det. Sam är i Karlstad och jobbar, och han kommer nog att köpa hem lite mat som inte behöver lagas också. 

Jenna är seriöst helt sänkt för att hon är så trött och uttråkad, och Laura har massor att plugga på sin dator, vilket är anledningen till att vi är hos ”grannarna” just nu, eftersom att hon behöver internet och vårt internet inte riktigt orkar med. 

Kommentarer

Postat av: Amanda

Publicerad 2012-10-14 07:08:58

Åh herre! Här springer vi fortfarande runt med shorts och linne, även efter solen gått ner.

Svar: Åh, va skönt! All snö har nästan smällt bort här nu, men det är inte speciellt varmt.
usajohanny.blogg.se

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela